Son Güncellenme Tarihi: 04.01.2023
İçindekiler

Liposuction günümüzde pek çok kadın ve erkek tarafından yaptırılmakta. Ve pek çok kişi tarafından da memnun kalınmaktadır ama bazı durumlarda yaptırılan liposuction işe yaramaz. Bu olayın gerçekleşmesinde bazı etmenler vardır. Bu etmenler şöyle sıralanabilir:

  • İşlem yaptırıldıktan sonra çok kilo alındıysa
  • İşlem yaptırıldıktan sonra çok kilo verildiyse

Liposuction Nedir?

Kişilerde oluşan bölgesel yağlanma nedeniyle yapılan işlemin adıdır liposuction. Obezite gibi etmenlerden değil de kişide geleneksel zayıflama yöntemiyle giderilmeyen yağlarda kullanılması uygundur. Halk arasında liposuction yağ aldırma olarak bilinmektedir. Liposuction her geçen gün önemi korumakta hatta arttırmaktadır. Bu uygulama genellikle kalça, basen, diz, karın gibi bölgelere uygulanmaktadır. Liposuction bilinenin aksine kilo verme işlemi değildir kilolar verildikten sora gitmeyen yağların alınması işlemidir.

Selülit tedavisi için liposuction kullanılmaz bunun nedeni ise selülitin deri içinde yağ birikiminden kaynaklı olmasıdır. Liposuction ile deri altındaki yağlar alınabilir derinin içinde bulunan yağlar alınmaz. Liposuction ile vücuttaki bütün yağlar alınmaz bunun nedeni ise yağların vücuda da lazım olmasıdır. Yani bu işlemden sonra vücutta yine yağ kalmaktadır işlemi geçiren kişilerin işlem bitiminden dolayı diyetlerine ve egzersizlerine dikkat etmeleri gerekir çünkü vücutta kalan yağ genişleyebilir yani işlemden sonra tekrar kilo alınabilir.

Liposuction Kimlere Yapılmaz?

Günümüzde pek çok kişi tarafından yaptırılan ve her geçen gün yaptıran sayısının arttığı bu uygulama bazı durumlarda bulunan kişilere yapılmaz. Peki, bu uygulama hangi durumda bulunan kişilere yapılmaz? Bu sorunun cevabı ise şöyledir:

  • Kalp hastalığı olan kişilere
  • Diyabet hastalığı olan kişilere
  • Böbrek hastalığı olan kişilere

Vücudunda herhangi bir sistemsel hastalık olan kişilere yapılması önerilmez ve yapılmaz.

Liposuction Döneminde İyileşme

Bu işlem uygulandıktan sonra kişilerde iyileşme süresi farklılık gösterebilir ama genellikle öngörülen iyileşme süresi dört ile sekiz hafta arası olarak belirlenmiştir. İyileşme süresinde hastaların kullandığı liposuction geçirmiş hastalara özel tasarlanmış korseler giyilmelidir. İyileşme döneminde ortaya çıkacak ödemler normaldir ve yine dört ile sekiz hafta arasında geçmesi öngörülür. İşlem bittikten bir hafta sonra hastadaki dikişler alınır, işlemden sonraki üçüncü haftada ise hasta günlük yaşamına döner. Günlük yaşamına dönen kişiler hem egzersizlerine hem de diyetlerine sadık kalmalıdırlar eğer kalmama gibi durum oluşursa alınan yağlar yerine yenileri hızla gelecektir.

Liposuction Zararlı Mıdır?

Dünya genelinde yapılan işlemlere bakılacak olursak bu işlemin zararsız olduğunu söyleyebiliriz. Ortaya çıkan zararlar ise yine hastaların aynı gün içerinde birden fazla cerrahi operasyona veya yine birden fazla kez liposuction uygulamasını yaptırmaktan kaynaklanmaktadır. Aynı gün içerisinde birden fazla kez liposuction yaptırmak insan vücudunun limitlerini aşacağından bu işlemler üç ile dört hafta sonrasında doktor onayından geçtikten sonra yapılmaktadır aksi taktirde kişiler için oldukça kötü sonuçlar doğurabilmektedir.

Doç. Dr. Serdar Yüce
Yazar
Doç. Dr. Serdar Yüce
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
To Top
Merhaba 👋 Nasıl Yardımcı Olabiliriz?