Son Güncellenme Tarihi: 04.01.2023
İçindekiler

Yüz Germe Ameliyatı Nedir?

Ankara Yüz Germe

Yaşlanma ile birlikte ciltte meydana gelen sarkma kendini en çok yüz bölgesinde belli eder. Yüz germe ameliyatı sarkan cilt görünümünü ortadan kaldırarak daha genç ve daha gergin bir cilt görünümü else etmek amacıyla gerçekleştirilen estetik ameliyattır. Yüz bölgesinin daha genç görünmesi için yapılan bu ameliyatla özellikle kulak önünde toplanan deri görünümü, sarkık çene ve yanak görünümü ortadan kaldırılır. Özellikle 50 yaş üstü hastaların tercihi olan bu estetik ameliyatla yaklaşık 20 yaş daha genç görünmek bile mümkün olabiliyor.

Yüz Germe Ameliyatından Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Öncelikle ameliyattan 10 gün önce sigara kullanımı bırakılmalı!
  • Kan sulandırma özelliği olan ilaçların da alınmaması gerekiyor. E vitamini içeren gıdalar ve bazı bitki çayları da kanamayı azaltma etkisine sahip olabiliyor. Bu yüzden söz konusu çay ve gıdaların tüketilmemesi de büyük önem taşıyor.
  • Ameliyattan sonra saçların 1 ay süreyle boyanması yasak olacak. Eğer saçlarınızı boyuyorsanız, ameliyattan bir hafta öncesinde boyama işleminizi yapmanızda fayda var.
  • Ameliyattan önce 3 gün alkol alınmaması da yine dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer alıyor.
  • Saçların uzun olması ameliyat sonrası pansumanları gizleme konusunda yardımcı olabiliyor. Kısa saç kullananların bu durumu dikkate alarak saçlarınızı kestirmemesinden fayda var.

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ankara yüz germek ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştiriliyor. Öncelikle saçlı deri, kulak üzerinden başlamak kaydıyla aşağıya doğru kesilir ve yüz derisi kaldırılır. Yüz bölgesinde sarkık bir görünüme neden olan ve aynı zamanda yüz kaslarını da içeren yumuşak dokuya askı tekniği ile müdahale edilir. Bu müdahale esnasında söz konusu yumuşak doku özel dikişler ile yukarıya doğru kaldırılır. Yüzdeki derinin fazlalık yapan kısımları kesi ile çıkarılır. Aynı zamanda ağız çevresinde yer alan ve gülme çizgileri dediğimiz derin kırışıklık görünümü ortadan kaldırılır. Sonrasında dikiş uygulaması yapılır. Bu ameliyat 4 saat ila 7 saat arasında değişen bir sürede tamamlanır. Özellikle yüz germe ameliyatı ile beraber boyun germe gibi kombine estetik girişimlerin yapılması durumunda ameliyat süresinin uzayabileceğini belirtelim. Elbette bu süreçte hastaya anestezi uygulandığı için ameliyat sırasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmesi mümkün olmaz.

Yüz Germe Ameliyatından Sonra İyileşme Süreci Nasıl?

Geliştirilen yeni teknikler sayesinde artık hastalar çok daha konforlu bir iyileşme süreci yaşıyor. Ameliyatın ardından 1 ila 2 gün sonra kulak arkasına yerleştirilmiş olan dren alınır. Yaklaşık 2 gün klinik istirahat gerekiyor. Bu nedenle ameliyat tarihi planlamanızı bu durumu dikkate alarak yapmanızı öneririz. Operasyondan 1 hafta sonrasında yüzde ve göz kapaklarında bulunan dikişler alınır. 10 gün sonrasında ise saçlı deriye uygulanmış olan dikişler alınır. Ameliyatın ardından 2 ila 3 gün boyunca banyo yapılamaması gerekiyor.

Aynı zamanda ameliyatın ardından bir hafta boyunca makyaj yapılması önerilmiyor. Bu süre boyunca alkol kullanımından da uzak durmalısınız. Ameliyattan sonra 2 hafta boyunca cinsel ilişkiye girilmemesi, sauna ve hamam gibi buharlı ve sıcak ortamlarda bulunulmaması gereklidir. Düzenli olarak 6 ay boyunca güneş koruyucu krem kullanımı da önem taşıyor. Şişlik, morluk ve his kaybı 3 hafta içerisinde tamamen ortadan kalkıyor. Yüzün tam şeklini alması ve ameliyatın sonucunun net bir şekilde görülmesi için 1 yıllık bir sürenin geçmesi gerektiğini de hatırlatmak isteriz. Dikkat edilmesi gereken tüm hususlar hakkında doktorunuz tarafından detaylı bir şekilde bilgilendiriliyorsunuz.

Kimler Yüz Germe Ameliyatı Yaptırabilir?

Ameliyata engel bir durumu olmayan, yüz bölgesinde sarkık bir deri görünümü meydana gelmiş herkes yüz germe ameliyatı yaptırabilir. Ancak hastalarımıza 50 yaşından önce bu ameliyatı yaptırmalarını önermiyoruz.

Kalıcılığını Nasıl Sürdürebilirim?

Son yıllarda kişilerin genç ve dinamik görünme isteği her zamankinden daha fazla ortaya çıkmaktadır. Bu tür isteklerin gerçekleşmesi için bazen ufak dokunuşlar yeterli olurken bazen de ameliyat ile çözümler üretilmektedir. Bazıları kaşlarının kalkık olmasını, bazıları dudaklarının iri bir şekilde görünmesini bazıları da alın çizgilerinin yok edilmesini istemektedir.

Tüm bu işlemler günümüzde artık daha kısa sürelerde yapılmakta olup, işinde uzman kişiler tarafından yapılması büyük önem taşımaktadır.

Uzman kişilerin başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği bu tür operasyonlar normal şartlarda 10 yıl kadar kalıcı olabilmektedir. Bu sürenin muhafaza edilmesi için kişinin yapması gerekenler durumların da bilinmesinde fayda bulunmaktadır. Kişi stresli bir tamda yaşamamalı, sigara tüketimini minimuma indirmeli hatta mümkünse hiç kullanmamalı, uykusuna dikkat etmeli, kendine bakmalı ve spor yapmalıdır.

Bunların yanında güneş hasarlarına karşı duyarlı davranmalı, diyetine özen göstermeli ve egzersiz yapmalıdır. Bu aktiviteleri yapan kişilerde kalıcılık süresi artmaktadır. Yani kişi sağlıklı yaşam tarzını seçerek ve gerektiğinde yüzüne küçük dokunuşlar yaptırdığında kalıcılık süresi artmaktadır.

Yüz Germede Sadece Cilt mi Gerdiriliyor?

Son zamanlarda estetik cerrahi alanında oldukça yüksek talep almaya başlayan yüz germe işlemleri, operasyon yapılmak istenen bölgenin bulunduğu cilt derisi ve bu deriye bağlı dokuların gerdirilmesi ile birlikte tamamlanmaktadır. Kas dokusu, sinir sistemi gibi etkenlerin de yer aldığı cerrahi operasyonlar için, günümüzde birçok farklı germe işlemi kullanılabilmektedir.

Zaman zaman germe işlemlerinde bu dokular zarar görebildiğinden, 18 yaşı ve altına yapılması konusunda risk bulunan estetik germe operasyonları, birçok farklı doku tabakasının gerilmesi sonucu cildin gerilmesine sebebiyet veriyor. Günümüzde en çok tercih edilen estetik operasyonlar arasında yer alan yüz germe işlemleri, başarılı sonuçlara imza atarak sonuç vermektedir.

Yüz Germeden Sonra Kesi İzleri Belli Oluyor mu?

Yüz germe operasyonları yaygınlaşmış operasyonlardır. Bu operasyonlarda ileri teknolojiler ve gelişmiş tıp bilgisi kullanılmaktadır. Plastik cerrahinin alanına giren bu operasyonlar sayesinde genç görünmek mümkün olmaktadır. Operasyonlara dair şüphelen taşıyan kişiler internet üzerinde aramalarını sürdürmektedir. Operasyon açısından her operasyon bir risk taşımaktadır. Ancak bu risklerin düşük olduğu bir operasyon olduğunu söylemek mümkündür. Plastik cerrahi alanında çalışmalar artmış ve yeni sütur teknikleri gelişmiştir. Bu kapsamda kesiler yeni teknikleri dahilinde dikilmektedir. Çok ufak izler kalması ya da hiç iz kalmaması mümkün olmaktadır. Yüz germe operasyonlarından sonra kesi izlerinin belirli olması zordur. Yüz germe operasyonu olan kişilerde kesi izleri görülmemektedir.

Ameliyatsız Yüz Germe Mümkün müdür?

Gençleşmek ve kırışıklardan kurtulmak adına yüz gerdirme işlemleri yapılmaktadır. Cerrahi işlemlerden korkan ve yaptırmak istemeyenler için bu gerdirme operasyonları artık ameliyatsız şekilde yapılabilmektedir. Bu işlemlerde cerrahi operasyonlar yerine artık başka türlü işlemler de kullanılmaktadır.

Bu işlemlerden birinin ultherapy işlemi olduğun biliniyor. Bu işlemde ses dalgaları kullanılıyor ve deri altına ufak dokunuşlar yapılarak daha genç ve gergin bir yüze sahip olmak mümkün hale geliyor. Teknolojinin ilerlemesi ile ameliyat olmadan da gerdirme işlemleri yapılmaktadır.

Botoks yöntemi de ameliyata gerek olmayan ve enjeksiyonların yardımıyla, ameliyatsız olarak yapılan bir uygulamadır. Botoks yaptırarak da ameliyatsız yüz gerdirme işlemleri yapılabilmektedir. Bu işlemler anestezi ve cerrahi işlemlerden korkanlar için iyi bir tercih haline gelmektedir.

Yüz Gerdirme Kaç Yaşında Yapılmalı?

Yüz gerdirme işlemi için herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Yüz gerdirme ameliyatı hastanın tercihine bağlı 30-50 yaş arası dönemde yaptırılabilir. Eğer birey kendini yorgun, hasta, yüzünü yaşlanmış hissediyor ise ve muayene olduğunda yüzün dinamikliğini kaybettiği ve sarktığı tespit edilirse non-invaziv yöntemler olarak bilinen, botoks, lazer, dolgu, yüz gerdirme gibi ameliyatlar yaptırabilmektedir.

Bu işlem sonucu hasta ortalama olarak 5-10 yaş arası gençleşmekte ve kendini fiziksel olarak daha iyi hissetmektedir. Bireylerin bu işlemlerle ilgili en çok endişelendikleri konulardan biri ise bu gerdirme işleminin ne kadar süre ile kalıcı olabileceğidir. Yapılan işlemin kalitesine bağlı olarak yüz gerdirme ameliyatı 5-10 yıl arası niteliğini koruyabilmektedir.

Radyofrekans İle Yüz Germe Nedir?

Radyofrekans dalgaları ile yüz germe işlemi kolajen bağlarının direncinin artmasına ve cildin yenilenmesini sağlar. Buna da radyofrekans ile yüz germe denir. Bu işlem kısa zamanda tamamlanan, acısız ve ameliyatsız bir yüz germe ve gençleştirme işlemidir. Ciltte var olan kusurların giderilmesinde yardımcı olur.

Radyofrekans İle Yüz Gerdirme 

Radyofrekans yöntemi ile yüz gerdirme işlemi sonucunda bazı etkiler oluşur. Bu etkiler nelerdir?

  • Cilt daha parlak ve esnek bir görünüme kavuşur. Ciltte sıkılaşma sağlanır.
  • Kolajen lifleri güçlenir.
  • Hücresel yenilenme sağlandığı için doku kalitesi de artış gösterir.
  • Yaşlanmanın önüne geçer.

Radyofrekans ile yapılan enerji sayesinde cildin çeşitli katmanlarına erişilir ve cilt uyarılır. Bundan dolayı da bu gibi etkiler ortaya çıkar.

Ankara yüz germe ameliyatı hakkında bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Doç. Dr. Serdar Yüce
Yazar
Doç. Dr. Serdar Yüce
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Ankara Yüz Germe Sıkça Sorulan Sorular

Yüz derisindeki kırışıklık ve sarkmaların düzeyine göre, yüz germe operasyonu mini yüz germe, full yüz germe ve orta yüz germe teknikleri ile yüzdeki sorunların giderilmesini sağlar.

Yüz germe estetiği, yüz ve boyun bölgesinde çeşitli kırışıklık ve sarkma durumlarını yaşayan, genellikle 40 yaş üzeri kadın ve erkeklere uygulanan bir estetik operasyondur. Bazı durumlarda daha genç kişiler için de yüz germe estetiği yapılabilir.

Yüz germe estetik operasyonu, genel anestezi altında ağrısız bir şekilde yapılan, kalıcı sonuçlar sunan güvenilir bir uygulamadır.

Operasyon, ciddi komplikasyon riskleri içermemektedir. Olası kan birikme ihtimaline karşı, dren denilen deri altındaki sıvıların birikmesini emen bir hortumu en az 1 gün tutarak önlem alabilirsiniz.

Ameliyatın ardından iyileşme sürecinde, genellikle ilk haftada yüzde çeşitli şişlik ve morluklar oluşmaktadır.

Operasyon öncesinde, kan sulandırıcı özelliğe sahip e vitamini, aspirin gibi ilaçların kesilmesi gerekmektedir. Operasyondan 1 hafta öncesinde kadar beyaz çay ve yeşil çay gibi bitkisel çaylar tüketilmemeli, son 48 saate kadar ise alkol kullanılmamalıdır.

Yüz germe operasyonunun ardından genellikle altıncı günde dikişler alınır. Ödemlerin geçmeye başladığı iyileşme döneminde, şiddetli bir ağrı hissedilmez. Ancak olası bir ağrı durumunda, ağrı kesici ilaçlar ile bu durum rahatlıkla kontrol altına alınabilir.

Yüz germe ameliyatının kalıcılık düzeyi, operasyon geçiren kişinin içinde bulunduğu çevresel faktörlere ve sosyal hayatına göre değişiklik gösterebilir. Ortalama olarak 10 yıl kadar kalıcılıktan söz edilebilir. Bu süreçte botoks, mezoterapi gibi uygulamalar yapılırsa, kalıcılık süresi daha fazla uzayabilir.

Yüz germe operasyonlarında, estetik uygulamaların yapıldığı alanlarda sinirler bulunmaktadır ve olası bir zararda yüzde asimetri oluşabilir. Ancak bu durum, binde 5’in altında bir olasılığa sahiptir ve bu tür sorunların yüzde 80’inden fazlası kendiliğinden düzelmektedir.

Operasyonun ardından ortalama bir hafta içerisinde şişlik ve morluklar geçmektedir ve makyaj yapılabilir.

Mini yüz germe, orta yüz germe ve full yüz germe operasyonları kapsamında, yüz ve boyun bölgesindeki sarkık ve kırışık bölgenin tamamı düzeltilebilmektedir.

Yüz germe operasyonları, ortalama olarak 1 saat ile 3 saat arasında sürmektedir. Operasyonun kapsamına göre, 1 gece hastanede yatış verilebilir.

To Top
Merhaba 👋 Nasıl Yardımcı Olabiliriz?